MENY

Idag svämmar alla mina flöden över av semlor i alla dess former. Och jag tänker inte vara sämre. Men jag är den mer traditionella typen och vill ha min semla precis som den brukar vara, ingen wrap eller taco tack. Jag vill ha en helt vanlig vetebulle med mandelmassa och grädde.

Och eftersom vi ändå var hemma idag och vabbade så passade vi på att baka egna semlor. Barnen är inte så förtjusta i grädde så dom önskade kanelbullar istället. Jag använde mig av leilas recept på vetedeg och sen gjorde jag halva degen till runda vetebullar och andra halvan fick bli kanelbullar.

Här kommer receptet:

1 msk kardemumma (ska egentligen vara kärnor, men jag har alltid bara malen hemma)

3dl mjölk

50 färsk jäst

1 1/2 dl strösocker

1/2 tsk salt

150 g mjukt smör

1  ägg

11-12 dl vetemjöl

Värm mjölk och kardemumma tills fingervarm.

Smula ner jästen i en bunke och lös med mjölk, socker, salt, smör och ägg.

Tillsätt sen lite vetemjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Jag brukar köra degen i minst 5 minuter i bakmaskinen efter att den ser klar ut.

Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter. Den ska bli dubbelt så stor.

Baka sedan till önskade bullar.

Liten hand som ändå skulle smaka på grädden <3

Comments
Add Your Comment

CLOSE