FAMILJEFOTOGRAFERING

Familj & Barn

Du vet ögonblicket precis innan en blöt barnpuss, när ni kittlar en storasyster så hon nästan kiknar, när du gungar din bebis till sömn, när en klibbig bebishand stryker ditt hår eller när ett syskonpar ska kramas men istället börjar brottas - det är dom ögonblicken jag vill föreviga till er.

Jag är inte fotografen som tar traditionella porträtt då man ska sitta fint, titta in i kameran och le på beställning. Och det är precis så jag vill ha det. För jag vet att det inte är så en familj eller ett barn ser ut på riktigt. Och jag vill att en fotografering hos mig ska spegla just er, era personligheter och er kärlek.

Kärlek från mina kunder

Åhhhh guuud vad fina bilder! Så himla grym du är Emelie! Wow!! Så himla nöjd!

– Samantha, Anton & Gustav –
Stort stort tack för dem fantastiskt fina bilderna. Makalöst ljus du lyckats fånga. Du är verkligen jätteduktig!
– Linda, James & Kira –

Alltså WOW!!! Du är så fruktansvärt duktig Emelie. Så galet fina bilder, blir helt rörd! Du har fångat så många fina känslor i bilderna.

– Algot, Annica & Andreas –

Vi är överlyckliga över bilderna. Fantastiska! Tusen tack!

– Jola & familjen –

Hur går det till?

BOKA

BOKA

Fyll i bokningsformuläret lite längre ner på sidan för att boka din fotografering. Jag svarar vanligtvis på din förfrågan inom två arbetsdagar. Då med förslag på lediga datum. När vi har hittat ett datum som passar för fotografering skickar jag en bokningsfaktura på 2000 kr för att kunna garantera ditt datum. Beloppet dras sedan av från slutfakturan som betalas efter fotograferingen.

FOTOGRAFERING

FOTOGRAFERING

Jag hör av mig ca två veckor innan fotograferingen så att vi kan bestämma plats för fotograferingen, jag besvarar alla dina frågor och stämmer av eventuella önskemål från dig. I samband med bokning får ni också en välkomstguide av mig. I den står vad ni ska tänka på inför fotograferingen, vad ni kan ta med er till fotograferingen, ja allt för att ni ska känna er trygga inför vår fotografering. Under själva fotograferingen kommer jag guida er med enkla och naturliga direktiv.

EFTER FOTOGRAFERINGEN

EFTER FOTOGRAFERINGEN

Ungefär en vecka efter fotograferingen får du en länk till ditt onlinegalleri. I lugn o ro kan du sen titta igenom alla bilder från datorn, iPaden eller mobilen och välja ut favoriterna. Onlinegalleriet är aktivt i två veckor från det att du får länken. Är det svårt att välja bilder går det såklart bra att köpa till fler än de som ingår i ditt paket, fr 229kr/bild. När slutfakturan sedan är betald laddar du ner bilderna från samma onlinegalleri.

Studion

VANLIGA FRÅGOR
FRÅGA
SVAR

När är bästa tiden på dagen för en utomhusfotografering?

Jag är extremt svag för solnedgångar och det gyllene motljus som uppstår de sista timmarna innan solen går ner. Så jag tycker såklart att timmarna precis innan solnedgång är de bästa för en fotografering.

När ska fotograferingen betalas?

När vi har hittat ett datum för fotografering skickar jag en bokningsfaktura på 2000 kr via mail. Denna ska betalas inom 14 dagar och garanterar er ert datum. Bokningsavgiften dras sedan av på slutfakturan som skickas efter fotograferingen.

Behöver vi förbereda oss på något sätt?

Se till att barnet/barnen har ätit och sovit, för trötta och hungriga barn brukar inte vara glada barn. Det gäller såklart även föräldrarna! Berätta gärna för barnen att ni ska fotograferas, men undvik att "muta" dem med olika saker om de är duktiga. Min upplevelse är att mutor brukar ge motsatt effekt under fotograferingen. Barnen får gärna ta med sin favoritbok, en leksak de gillar eller sitt gosedjur. Allt för att de ska känna sig trygga och avslappnade under fotograferingen.

Hur går en fotografering till?

När vi ses brukar jag först fokusera mest på er vuxna. Självklart hälsar jag alltid på barnen också. Men eftersom jag själv har två små barn vet jag att de flesta barn kan vara lite restriktiva mot nya människor i början. Och jag låter därför dem först känna av både mig och hela situationen. Sedan brukar jag leka och busa lite med barnen för att få dem att känna sig avslappnade så att vi kan börja fotografera. Hela fotograferingen är på barnets villkor och hen sätter takten.
Ni behöver inte säga till barnet att titta i kameran eller tvinga barnet att sitta eller stå på något speciellt sätt. Jag tycker inte om att tvinga fram något! Vid barnfotograferingar får ni gärna stå bakom mig och göra roliga miner och busa med barnet. Ja sånt som ni vet får barnet på gott humör. Blir barnet ledset eller inte vill fotograferas längre så tar vi en paus. Fotograferingen ska vara rolig för alla och de bästa bilderna får vi när alla är avslappnade.

Vad händer efter fotograferingen?

Ungefär en vecka efter fotograferingen får du en länk till ett onlinegalleri, via sidan Pixieset. Bilderna i detta galleri används bara för att göra urval och får inte laddas ner eller användas. Du hjärtmarkerar de bilder som du vill köpa och kan givetvis dela med dig av länken till tex nyfikna mor- och farföräldrar. När slutfakturan är betald får ni bilderna levererade via samma sida. Bilderna kan då laddas ner och användas obegränsat av er. Ni får bilderna både i högupplöst format och mindre webbilder. Högupplösta bilder används för framkallningar och webbilderna för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité på dessa filer om ni skulle råka beställa framkallningar med fel format. Så var noga med vilka filer ni använder vid framkallning. Tänk även på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt. Detta brukar man själv kunna välja, tex rör inte min bild eller lägg inte på filter. Qpix är ett labb jag gärna rekommenderar, de har både bra och prisvärda produkter.

Får vi använda våra bilder hur vi vill på internet?

Ja, ni får använda bilderna hur ni vill. Men ni får inte ändra dem på något sätt. Inga filter, göra dem svartvita eller liknande. När ni publicerar bilderna blir jag såklart extra glad om ni skriver Foto: Saraemelie fotografi eller taggar mig i bilderna. Och om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen så tveka inte att skicka ett mail till mig. Jag blir alltid glad för feedback!

Jag brukar också visa upp bilder från mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller på min blogg. Om det är så att ni inte vill att bilderna visas där, meddela mig det så att jag vet.

Vad gör vi om det är dåligt väder när vi ska fotograferas?

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Nä, skämt å sido. Regn, storm och grådis gör ingen bra fotomiljö. Då bokar vi självklart om fotograferingen. Jag brukar alltid ha ett reservdatum redo.
Även om man alltid önskar att man har vackra solnedgångar så är det ju tyvärr inte så. Men vet du vad, stranden gör sig allra bäst en lite mulen dag.

Kan alla boka en studiofotografering?

Eftersom min studio är ganska liten, och för att jag ÄLSKAR utomhusfotograferingar så har jag valt att begränsa mina studiofotograferingar. Det är främst barn upp till två år och små familjer med barn upp till tre år som jag bokar för studiofotograferingar. Större barn och familjer gör sig bättre utomhus helt enkelt, oavsett årstid :-)

2
of
8

Investering

Simply

SIMPLY

- 1 timmes fotografering utomhus. Precis lagom för att vi ska hinna med två olika miljöer
- Ett eget, låst webbgalleri med urvalsbilder, 30 stycken, så du kan sitta hemma i lugn och ro och göra dina val oavsett tid på dygnet
- 5 digitala, högupplösta bilder, för fri användning

Vad ingår mer:
klädråd inför fotograferingen - barnkjolar och håraccesoarer finns för utlåning från min studion - nedladdning av bilderna direkt från webbgalleriet så att ni inte behöver vänta och gå till posten för att hämta ett usb-minne - möjlighet att köpa till fler bilder, album och förstoringar

Detta paket går också att boka på vardagar i min studio, under oktober - april. Familjer med små barn under 4 år har förtur på inomhusfotograferingarna.

4000 kr

Magic

MAGIC

- 1 timmes fotografering utomhus, så vi hinner med minst två olika miljöer
- Ett eget, låst webbgalleri med alla bilder från fotograferingen, 30 stycken.
- Alla bilder i digitalt, högupplöst format, för fri användning. Du behöver alltså inte lägga ner en massa tid på att välja vilka bilder ni vill ha
- Alla bilder i ett vackert album som jag designar och skickar hem till er

Vad ingår mer:
frakt och paketering av dina produkter - klädråd inför fotograferingen - barnkjolar och håraccesoarer finns för utlåning från min studion - jag väljer ut de bästa bilderna från fotograferingen för du inte ska behöva välja bort några bilder - nedladdning av bilderna direkt från webbgalleriet så du inte behöver vänta och gå till posten för att hämta ett usb-minne - möjlighet att köpa till fler album och förstoringar

6000 kr

Kärlek från mina kunder

Fick riktigt underbara bilder på mini i magen nu i vinter.
Jätte duktig fotograf som verkligen gick in till 110% för att fånga känslan i bilderna.

– Emelie & Martin –

Åh så fina, dör en liten smula! Tack!!!

– Tyra, Therese & Richard –

BOKA